Workshops

Het pad van de sjamaan

Je levenspad wandelen in verbondenheid met Moeder Aarde. In verbondenheid met de spirits en je voorouders. Gaandeweg je verbinden met Al Wat Leeft, de natuur en al wat daarin is, zoals bomen, dieren en stenen. Werken met de elementen. In alle eenvoud en zachtheid. Voor mij is dat het pad van de sjamaan.

In deze workshop neem ik je mee op dit pad. Op zoek naar jezelf, voor inzicht in jezelf, verdieping in je levenspad. Om te her-inneren, weer te zijn wie je werkelijk bent, vol in je schoonheid, vol in je kracht, vol in je zachtheid. Goed zoals je bent, helemaal jezelf.

Hoe? Wat we gaan doen? We vullen de dag met elkaar in. We maken in ieder geval een trancereis. Maar verder hangt het af van het thema en de vragen waar jullie mee komen. We kunnen de helende kracht van de krachtcirkel ervaren en leren hoe ermee te werken. We kunnen een Heilige Ademceremonie doen. Of werken met drakenenergie. En natuurlijk kunnen we ook naar buiten, het bos in en de natuur ervaren. Maar wat we ook gaan doen, het wordt een helende, verdiepende dag.

Voor wie is deze dag? Voor iedereen die geïnteresseerd is in het Nederlands sjamanisme. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Ik geef de dag zo, dat iedereen op haar of zijn eigen niveau mee kan doen.

De grootte van een groep is maximaal 4 personen. Individueel kan ook. Deze workshop kan zowel een dagdeel als een hele dag, zo van 10.00-15.00 uur. De investering in jezelf is voor een dagdeel € 60,00. Voor een dag € 80,00. Meer informatie en opgeven doe je hier

Op verhaal komen in de natuur

De natuur vertelt prachtige verhalen. Verhalen om te lezen zoals de sporen van dieren en de seizoenen. Verhalen om naar te luisteren zoals de wind die door de bomen fluistert en de vogels die zingen. Verhalen om naar te kijken zoals de bomen, bloemen, dieren, beschutte plekjes en weidse uitzichten. Ga je op stap, dan zijn er ook nog de geuren, van de plek waar je bent, van het seizoen. En voel je de zon op je huid, de wind in je haren. De natuur laat zich lezen als een verhalenboek.

En dan is er ook die andere kant van de natuur. Die kant die Moeder Aarde wordt genoemd. Alles in de natuur heeft een ziel. Alles ademt, doet het met wat zich aandient, de wind, de zon, regen, de seizoenen. Dat ‘doen met wat is’, die oordeelloosheid, maakt dat wij zo op verhaal komen, tot rust komen in de natuur. Maar er is meer. Iedere plek, boom, dier, vogel of steen heeft je wat te vertellen, te laten voelen. Zegt iets van jou. Geeft inzicht of is zelfs helend.

Op deze dag gaan we luisteren naar wat de natuur ons te vertellen heeft. Al wandelend verbinden we ons met de natuur. Je hoofd uit, luisteren naar Moeder Aarde, luisteren naar je ziel, om zo gevoed te worden. Onderweg nemen we de tijd om te verbinden met verschillende plekken. Dat kan met een meditatie of een kleine ceremonie. Al doende ervaar je wat voor jou van belang is deze dag. Wat je in jezelf wilt voeden. Op adem komen, her-inneren, in je kracht gaan staan, je zachtheid ervaren bijvoorbeeld. Vanuit verbinding met Moeder Aarde ga je terug naar je bron, kom je thuis bij jezelf.

De grootte van een groep is maximaal 4 personen. Individueel kan ook. Deze workshop kan zowel een dagdeel als een hele dag, zo van 10.00-15.00 uur. De investering in jezelf is voor een dagdeel € 60,00. Voor een dag € 80,00. Meer informatie en opgeven doe je hier

Op donderdag 30 maart is er weer een hunebedwandeling

De roep van de draak

Oerkracht. Verbonden met het ontstaan van de vulkanen, de lavastromen. Van de oceanen, zeeën, rivieren, meren. Van de wind en de lucht. Van de aarde. Hoeder van de elementen. Bewaker van schatten, je innerlijke wijsheid. Draak.

Ieder van ons heeft een innerlijke draak die onze wijsheid diep in ons bewaakt. Die ons helpt onze innerlijke elementen te hoeden. Als je weer eens vuur spuugt omdat je boos bent bijvoorbeeld, kan draak je leren hoe met je boosheid om te gaan. Draak kan je begeleiden met het overwinnen van je angst. Kan je leren voor jezelf te gaan staan. Al doende word je drakenhoeder.

Op het geluid van klankschalen en andere instrumenten maken we een trancereis. De draak of draken nemen je mee op reis. Ze leren je hoe je te verbinden met de drakenenergie en zo drakenhoeder te worden. Of, als je dat al bent, je verder te verdiepen. Misschien verander je zelf wel in een draak…

Aansluitend doen we een ceremonie om je verbinding kracht bij te zetten.

De grootte van een groep is maximaal 4 personen, individueel kan ook. Deze workshop kan zowel een dagdeel als een hele dag, zo van 10.00-15.00 uur. De investering in jezelf is voor een dagdeel € 60,00. Voor een dag € 80,00. Meer informatie en opgeven doe je hier