Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme

Workshops

Vind je een hele cursus of opleiding teveel en wil je graag een workshop volgen? Dat kan. Ik heb geen vaststaand workshopprogramma, ik vind het fijn om de inhoud van de workshop vorm te geven rond de aanvraag van de groep of rond wat er bij de deelnemers speelt in hun leven. Maar deze thema’s zijn er zoal mogelijk:

 • her-inneren
 • Kennismaking met het Nederlands sjamanisme
 • Op verhaal komen in de natuur, binnen en buiten ervaren wat de natuur ons te vertellen heeft
 • Werken met krachtcirkels
 • Werken met de energie van draken, oermoeders, bomen, stenen of andere elementen uit de natuur
 • De Heilige Ademceremonie
 • Het maken van een oceandrum, een drum met het geluid van water

Een groep bestaat uit maximaal 4 personen. Een persoonlijke workshop aanvragen mag ook. Een workshop van een dagdeel duurt 2 tot 2 1/2 uur. De investering in jezelf is € 60,00. Een dag workshop duurt van 10.00-15.00 uur en de investering in jezelf is € 80,00. Voor beide geldt: exclusief materiaal.

Allerzielen, voorouderceremonie

Rond Allerzielen worden wereldwijd in veel verschillende culturen en religies de voorouders herdacht en geëerd. En wordt het leven gevierd. In deze tijd zijn de sluiers naar de Andere Wereld dun. De voorouders zijn daardoor bijna tastbaar. Daardoor is het een mooie tijd om te herdenken, te bedanken en te vieren.

In de ceremonie beginnen we met het leggen van een voorouderlevenswiel, van stenen en voorwerpen die ons aan onze voorouders herinneren of ermee verbinden, zoals bijvoorbeeld een sieraad of een kristallen schedel.

Daarna geef ik een klankbad. Met verschillende instrumenten zoals klankschaal, oceandrum en mijn stem breng ik je in diepe ontspanning. Een heerlijke manier om de voorouders dank zeggen voor al het goede wat we van ze mochten en mogen ontvangen. Maar ook om dat in liefde los te laten wat ons beperkt.

Aansluitend maken we een dankoffer, om de voorouders te danken maar ook om het leven te vieren. In overleg met elkaar brengen we het offer hier naar het water of neem je het mee naar huis.

En hoe kun je het leven beter vieren dan samen te eten? Daarom sluiten we de ceremonie af met een gezamenlijke maaltijd waarvoor iedereen iets meeneemt.

 • De ceremonie is op 2 november, van 10.00-14.00 uur
 • investering in jezelf: € 25,00 inclusief thee
 • Zelf meenemen: iets voor de gezamenlijke maaltijd en een voorwerp voor in het voorouderlevenswiel
 • Minimaal 2, maximaal 4 deelnemers

Meer informatie en opgave: info@loosterveld.nl

Kan je niet op 2 november maar wil je wel graag deze ceremonie doen? Heb je een eigen groepje waar je deze ceremonie mee wilt doen? Of wil je liever niet in een groepje maar individueel? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Workshop 'het pad van de sjamaan'

Je levenspad wandelen in verbondenheid met Moeder Aarde. In verbondenheid met de spirits en je voorouders. Gaandeweg je verbinden met Al Wat Leeft, de natuur en al wat daarin is, zoals bomen, dieren en stenen. Werken met de elementen. In alle eenvoud en zachtheid. Voor mij is dat het pad van de sjamaan.

In deze workshop neem ik je mee op dit pad. Op zoek naar jezelf, voor inzicht in jezelf, verdieping in je levenspad. Om te her-inneren, weer te zijn wie je werkelijk bent, vol in je schoonheid, vol in je kracht, vol in je zachtheid. Goed zoals je bent, helemaal jezelf.

Hoe? Wat we gaan doen? We vullen de dag met elkaar in. We maken in ieder geval een trancereis. Maar verder hangt het af van het thema en de vragen waar jullie mee komen. We kunnen de helende kracht van de krachtcirkel ervaren en leren hoe ermee te werken. We kunnen een Heilige Ademceremonie doen. Of werken met drakenenergie. En natuurlijk kunnen we ook naar buiten, het bos in en de natuur ervaren. Maar wat we ook gaan doen, het wordt een helende, verdiepende dag.

Voor wie is deze dag? Voor iedereen die geïnteresseerd is in het Nederlands sjamanisme. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Ik geef de dag zo, dat iedereen op haar of zijn eigen niveau mee kan doen.

De grootte van een groep is maximaal 4 personen. Individueel kan ook.

 • datum: op aanvraag
 • Tijd: van 10.00-15.00 uur
 • Plaats: Emmen
 • Investering in jezelf: € 80,00, inclusief thee en water, exclusief lunch (zelf meenemen)

Opgeven kan hier.