Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme


Sjamaans helen

Alles in de natuur, of het nou een dier, steen, boom, plant of mens is, heeft een ziel. Alles is met elkaar verbonden, wij zijn allen één. Als je uit evenwicht raakt en je daardoor je verbondeheid kwijtraakt, word je energie verstoord. En kun je ziek worden. Ziek in de breedste zin van het woord, van een burnout tot fysiek ziek.

Wat ook kan, is dat je niet direct ziek wordt, maar dat je rondloopt met een doelloos gevoel. Je weet niet goed wat je nou met je leven aan moet of wat je nou wilt.

Met een sjamaanse heling ga je her-inneren. Je verbondenheid met Moeder Aarde, met Al wat Leeft, wordt herstelt. Je zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. En je ziel wordt verbonden met je levenspad en zielsmissie.

Sjamaans helen is een breed begrip. Iedere sjamaan heeft haar of zijn manier van werken. Bij mij kun je terecht voor:

 • Healing
 • Innerlijk Kindmassage
 • Trancereizen
 • Heilige Ademceremonie

Staat er niet bij wat je zoekt, vraag dan gerust na of ik het wel kan aanbieden. Kan ik dat niet, dan weet ik meestal wel iemand die dat wel kan. Wat ik niet doe, is een diagnose stellen, ik ben geen arts.

Ik ben mij er van bewust, dat mijn aanbod breed is. Kom je er niet helemaal uit, mag je altijd mailen voor meer informatie. Bellen kan natuurlijk ook, maar wel graag op afspraak. Dan weet je zeker dat ik de tijd en rust voor je heb.

Covid-19 maatregelen

Vanaf 3 maart mag ik weer masseren en een healing geven. Hoera!!! Maar wel met voorzorgsmaatregelen. Lees die hier door. Kun je je daarin vinden, maak dan een afspraak. Weet je van jezelf dat je je er niet aan houdt, doe het dan niet, voor jouw en mijn veiligheid.

Healing

Een healing, het schoonmaken en uitbalanceren van je energie, werkt goed bij:

 • Burn-out
 • Het helen van trauma’s, zowel emotioneel als fysiek
 • Het helen van vage klachten
 • Het voorkomen van klachten

Ieder mens heeft een energieveld. Dat veld wordt ook wel aura of lichtlichaam genoemd. Je kunt het je voorstellen als een ei om je heen. Ook door je heen stroomt energie. Op je lichaam zitten verschillende energiepunten, chakra’s genoemd. Stroomt de energie niet goed door, dan blokkeert de energie. Daardoor kun je klachten krijgen zoals stress en vermoeidheid. Uiteindelijk kun je dan zelfs ziek worden. Met een healing worden de blokkades weggehaald zodat de energie weer stroomt. Je zelfhelend vermogen wordt geactiveerd waardoor je je weer helemaal jezelf voelt. Jij, in je volle schoonheid, in je kracht, je zachtheid, goed zoals je bent.

Niet alleen de mens, maar alles in de natuur, ieder dier, iedere boom en steen heeft een energieveld. En alle energie staat met elkaar in verbinding. Dat maakt bijvoorbeeld, dat een wandeling in het bos zo rustgevend is. Bomen en struiken kunnen niet anders dan meegaan met de seizoenen, ze kunnen niet sneller of langzamer, ze zijn altijd zichzelf. En dat maakt dat jij je ook weer jezelf gaat voelen als je door het bos loopt.

Met het geven van een healing, werk ik vanuit verbinding met Moeder Aarde, met Al Wat Leeft. En met de kosmische energie, spirits, gidsen en voorouders. Die helende kracht mag ik op verschillende manieren doorgeven:

 • via mijn handen. Ik leg mijn handen dan op de chakra’s en werk in aura
 • met stenen. Ik leg stenen op je lichaam en in een cirkel om je heen. Liggen in een krachtcirkel is helend
 • met een klankbad van instrumenten zoals ratels, klankschalen, oceandrum, fluit en stem
 • een meditatie of trancereis
 • een combinatie van dit alles

Ik ben me ervan bewust dat een healing bij mij een breed aanbod is. Dat maakt kiezen niet altijd makkelijk. Dat hoeft ook niet. Als je komt voor een healing, kijken we samen wat het best past bij jouw vraag. En waar jij je fijn bij voelt. Wil je vooraf meer informatie kan dat natuurlijk. We kunnen mailen of een telefonische afspraak maken. Dan heb ik alle rust en tijd voor je om samen te kijken wat voor jou het beste werkt.

Een healing duurt ongeveer een uur, reken met voor- en nagesprek op ongeveer anderhalf uur. De investering in jezelf is € 60,00.


Ilonka is een energetisch krachtige vrouw. Hierdoor was ze in staat om mij uit een zware overspannenheid/depressie te halen door middel van het geven van healing. Ik ben daardoor nog meer in mijn eigen kracht komen te staan en sta krachtiger in het leven. Ik heb geen antidepressiva hoeven gebruiken toen ik in de put zat, vooral door de kracht van Ilonka.

Petra 


Innerlijk Kindmassage

Je ligt met je ogen dicht en je wordt zachtjes gewiegd. Langzaam maar zeker vergeet je alles om je heen. Het voelt alsof je drijft op de golven, heerlijk ontspannen. Soms zijn het kleine golfjes, soms wat groter. Maar altijd zijn ze afgestemd op jouw lichaam, op jouw ritme. Langzaam maar zeker ontspant je lichaam. Je voelt hoe je gedachten tot rust komen. Je voelt dat je mag zijn. Verbonden met je IK, je Innerlijk Kind, je Innerlijke Kracht. Je voelt weer wie je werkelijk bent, in je schoonheid, in je kracht, in je zachtheid. Jij. Helemaal jezelf.

Deze massage heet Innerlijk Kind Massage. Het is een bewegende, energetische massage, die zijn basis vindt in de dynamische massage of Holistic Pulsing. Behalve helend, is het een massage die je weer heel dicht bij je IK brengt, je Innerlijk Kind en je Innerlijke Kracht. Het helpt je te her-inneren en laat je weer voelen wie je werkelijk bent.

Het op deze manier in beweging gezet worden geeft een hele diepe ontspanning. Maar daarnaast is de Innerlijk Kindmassage zeer geschikt bij

 • Burn-out
 • Het verwerken van trauma’s en PTSS
 • Het helen van emotioneel en seksueel misbruik
 • Het voorkomen van klachten

De massage duurt ongeveer een uur en je houdt gewoon je kleren aan. Makkelijk zittende kleding is aan te bevelen. Investering in jezelf € 60,00.

Trancereizen


oceandrums

Van oudsher gaan sjamanen in trance. Om zich te verbinden met de Grote Moeder, Moeder Aarde, de spirits, gidsen of voorouders. Op zoek naar inzicht of heling, voor zichzelf of voor een ander.

Het doel van een trancereis kan heel divers zijn:

 • Heling
 • Inzicht
 • Diepere verbinding met je ziel en levenspad
 • Regressie, bijvoorbeeld terug naar een vorig leven
 • Soulretrieval, het terug halen van verloren gegane delen van je ziel, bijvoorbeeld door een ongeval of trauma
 • Genieten van rust en ontspanning

Ik werk iets anders. Ik ga niet voor jou in trance, maar ik breng jou in trance. In alle rust en zachtheid creëer ik een veilige bedding waarin jij kunt reizen. Met woorden neem ik je in gedachten mee naar een mooie plek in een landschap. Langzaam maar zeker raak je in een diepe ontspanning. En uiteindelijk in trance. Samen gaan we op zoek naar inzicht of heling. En aan het eind van de reis breng ik je weer terug in het hier en nu, je dagbewustzijn. Ik begeleid je reis met ratels of met een oceandrum, het geluid van water.

Trancereizen is een hele ontspannende manier van sjamaans helen. Een trancereis duurt, met voor- en na gesprek ongeveer anderhalf uur. De investering in jezelf is € 60,00

Heilige ademceremonie.

De Heilige Ademceremonie is een zachte, maar in haar zachtheid krachtige ceremonie.

Gelegenheid voor een ceremonie kan zijn:

 • Dank zeggen voor iets in je leven
 • Het reinigen en in harmonie brengen van je huis, tuin of werkplek
 • Bij rouw na overlijden, scheiding of een andere vorm van afscheid nemen
 • Het aangaan van een verbinding zoals trouwen, samenwonen of samenwerken
 • Heling van emotionele pijn
 • Een dieper contact met je ziel en je levenspad
 • Een intentie voor nieuwe dingen in je leven, zoals een nieuwe werk- of woonplek
 • Andere dingen die geheeld mogen worden of waar je een intentie voor wilt zetten

Een oervorm van sjamaans helen is het inblazen van adem. Dat gebeurt bijvoorbeeld om je energieveld te schonen of om een intentie in te blazen. De Inca in Peru doen dat met de despachoceremonie. Een offerceremonie, waarbij het offer gemaakt wordt van dingen uit de natuur, zoals blaadjes, bloemen en zaden. Het is een eenvoudige maar krachtige manier van healing.

Door paco Don Sebastian uit Peru ben ik opgeleid en ingewijd voor het geven van een despachoceremonie. Tijdens de inwijding kreeg ik de opdracht om er een ceremonie van eigen bodem van te maken. En daar hoort voor mij ook een naam van eigen bodem bij, de Heilige Ademceremonie.

Het woord adem is in veel talen verwant aan de ziel. Het woord heilig betekende in de heidense tijd, in het oud-Noors en in het Germaans, zoveel als heel, gewijd en levenskracht. Door bewust met je adem te werken, verbind je je met je ziel. Leef je met hart en ziel. Dat is helend en geeft levenkracht. Vandaar de naam Heilige Ademceremonie.

Tijdens de ceremonie maken we een offer van zaden, bloemen en bladeren. Iedere boom en bloem heeft zijn of haar helende kracht. Wat er in het offer gaat, hangt af van jouw intentie waar het offer voor gemaakt wordt. Door er in te blazen, verbind je je intentie met het offer.

Op het moment dat het offer aan Moeder Aarde gegeven wordt, vindt transformatie plaats. De nieuwe energie en helende kracht, de Heilige Adem van Moeder Aarde, blaas ik bij je in. Het is een eenvoudige maar krachtige manier van healing en transformatie. De kracht in de zachtheid van deze ceremonie raakt mij iedere keer weer.

De ceremonie duurt ongeveer anderhalf uur. Investering in jezelf: € 60,00

Klankhealing

Je ligt lekker op een matras. Je ogen dicht, maar je slaapt niet. Je wordt omhult door klanken. Je voelt hoe die klanken zich afstemmen op jouw lichaam en op je energie. Je ontspant. Klanken omhullen je alsof je in bad ligt, een klankbad. Je voelt hoe je door de klanken wordt uitgenodigd om je af te stemmen op jezelf. Jij, in je kracht, in je zachtheid, helemaal jij. Goed zoals je bent.

Alles in de natuur, dus ook ieder mens, heeft zijn eigen klank of toon. Ieder orgaan in ons lichaam heeft zijn eigen toon en trilling. Die tonen, die klanken staan, net als onze organen, met elkaar in verbinding. Alles resoneert, klinkt harmonieus. Soms stagneert de trilling in je lichaam. Bijvoorbeeld door stres. En daarmee verdwijnt de harmonie van de klanken. Met als gevolg dat je niet lekker in je vel zit, of zelfs een burn-out krijgt.

Door te werken met klanken wordt het lichaam uitgenodigd te luisteren, af te stemmen, te resoneren en weer te gaan klinken. Je zelfhelend vermogen wordt daardoor geactiveerd. Zo zijn klanken helend. Een klankhealing kan gecombineerd worden met een trancereis.

Ik werk met klanken van klankschalen, windgong, oceandrums, Bardofluit, ratels en stem.

Klankhealing werkt goed bij:

 • Het voorkomen van klachten
 • Stress
 • Burn-out
 • Het helen van vage klachten
 • Diepere verbinding met je ziel en je levenspad

Een klankhealing duurt, met voor- en nagesprek ongeveer anderhalf uur. Investering in jezelf: € 60,00