Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme

Opleiding Nederlands sjamanisme, terug naar je natuur

Ben je coach, kruidenvrouw of heeft het pad van de sjamaan je geroepen? Of wandel je het pad van de sjamaan al en wil je je verdiepen in het sjamanisme van eigen bodem? Wil je een diepere verbinding met Al Wat Leeft om zodoende je eigenheid vorm te geven? Of je te verdiepen op je levenspad? Dan is de opleiding tot Nederlands sjamaan iets voor jou.

Terug naar je natuur

Toen de eerste bewoners in wat tegenwoordig Nederland heet, rondtrokken, was het leven eenvoudig en vredelievend. De vrouwen leidden de gemeenschap. Ook de sjamaan was een vrouw. De Grote Moeder werd aanbeden. Zij ademde in alles wat leefde. Alles in de natuur, Al Wat Leeft, was dan ook bezield, of het nu mens, dier, boom of steen was.

Van oudsher zorgde de sjamaan voor het welzijn van de stam. Je kon er terecht bij ziekte. Maar zij of hij deed ook de ceremonieën. Bijvoorbeeld bij geboorte, trouwen, overlijden en voor een geslaagde jacht. Iedere sjamaan had haar eigen manier van werken.

De mens was onderdeel van de natuur, leefde in balans met de natuur. Werd die balans verstoord, werd je ziek. Om geheeld te worden, hielp de sjamaan de balans weer te herstellen. Dat deed ze door onder een boom te gaan zitten, contact te maken met de Grote Moeder en met Al Wat Leeft. Zo kreeg ze inzicht hoe te helen.

Tegenwoordig zijn wij mensen geen onderdeel meer van de natuur. We gaan de natuur in om bij onszelf thuis te komen. Maar ergens diep van binnen is de verbondenheid met Al wat Leeft er nog steeds. Net als met de Grote Moeder, die nu Moeder Aarde heet.

In de opleiding begeleid ik je in eenvoud en zachtheid, op zoek naar jouw manier van verbinden. Om vanuit die verbondenheid je eigen manier van werken te ontwikkelen. De basis is het maken van trancereizen en de Heilige Ademceremonie. In de trancereis verbind je je met Moeder Aarde, Al Wat Leeft en de voorouders. Verbind je je met de natuur, met jouw natuur. Vanuit die verbondenheid ontwikkel je je eigen manier van werken. Als sjamaan, maar ook om het te integreren in je huidige beroep.


Opzet opleiding

Wat ik Nederlands sjamanisme noem, is geen vaststaande methode. Ik laat je tijdens de opleiding ervaren hoe ik er vorm aan geef. En ik begeleid je op zoek naar jouw manier van verbinden en werken. Je leert je te verbinden met de natuur en Al Wat Leeft. Bomen, stenen, de elementen, spirits, gidsen, voorouders en het kleine volk, de kabouters en elfen om maar eens wat te noemen. Dat doen we door het maken van trancereizen. Je leert verschillende technieken van sjamaans helen en hoe je een ceremonie opbouwt. En al doende leer je jezelf steeds beter kennen, geef je je eigenheid vorm, leer je te zijn, helemaal jezelf. Vanuit die basis ontwikkel je je eigen manier van werken, je eigen manier van sjamaans helen. Voor jezelf en voor een ander.


Lieve Ilonka, wat is het elke keer een feestje om bij je langs te komen voor een praktijkdag. Want elke praktijkdag brengt een nieuw en geweldig avontuur. Een gelegenheid om mijn pad te verdiepen en nieuwe paden te ontdekken. Ik kwam bij jou om me verder te leren verbinden met de bezielde wereld om ons heen. Ik vond dat en nog zoveel meer. Verbinding met mijn voorouders, verbinding met mezelf en verdieping op mijn levenspad.

Ik bewonder de manier waarop jij ons, jouw studenten, begeleid. Er is geen goed of fout,  er is een ervaring. En jij bent daar om ons te begeleiden, te luisteren of een vraag te stellen. Met geen enkele andere intentie dan om iets in beweging te zetten. Nooit confronterend, nooit dwingend. Je werkt vanuit zachtheid en veiligheid maar ik vind je Hollandse nuchterheid een zaligheid.

Je bent een geweldig mens en ik ben je dankbaar voor deze prachtige ervaring! Astrid. 


Praktische informatie

Een groep uit maximaal 4 personen. Maar je kunt de opleiding ook individueel doen.

Opzet opleiding

De opleiding is zo opgezet dat je instapt op je eigen niveau. Het maakt niet uit of je beginner bent, of al de nodige ervaring hebt. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om te groeien en waar jouw kracht ligt. Je loopt dus echt je eigen pad. De opleiding kan afgesloten worden met de inwijding tot Nederlands sjamaan. Dat is geen vanzelfsprekendheid. We kijken samen of je er aan toe bent.

De opleiding bestaat uit praktijkdagen met thuisopdrachten.

De inwijding

Aansluitend aan de opleiding kan je ingewijd worden. Maar het is geen vanzelfsprekendheid. Aan de hand van de praktijkdagen maak je een eindverslag. Vervolgens kijken we samen wat er eventueel nog nodig is voor je ingewijd wordt.

Aantal praktijkdagen

voor de coronatijd waren er 8 praktijkdagen. Dat is in de nieuwe opzet ook het streven. Maar het kan er 1 meer of 1 minder zijn. Dat hangt af van hoe je jezelf ontwikkelt.

Woon je te ver weg om 8 keer een dag te komen, is er ook de mogelijk voor 4 keer twee dagen. In de buurt zijn mogelijkheden om te overnachten in bijvoorbeeld een B&B.

Investering in jezelf

  • praktijkdag € 100,00, inclusief thee en water, exclusief lunch
  • Inwijding: € 150,00

Je betaalt per praktijkdag. Alle materialen en begeleiding per mail zijn inclusief.

start

Het hele jaar door kan er gestart worden. Ik werk van maandag t/m donderdag.