Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme


Opleiding Nederlands sjamanisme

Opleiding Nederlands sjamanisme.

Ben je coach, kruidenvrouw of heeft het pad van de sjamaan je geroepen? Of wandel je het pad van de sjamaan al en wil je je verdiepen in het sjamanisme van eigen bodem? Wil je een diepere verbinding met Al Wat Leeft om zodoende je eigenheid vorm te geven? Of je te verdiepen op je levenspad? Dan is de opleiding tot Nederlands sjamaan iets voor jou.

In de opleiding begeleid ik je in eenvoud en zachtheid, op zoek naar jouw manier van verbinden. Om vanuit die verbondenheid je eigen manier van werken te ontwikkelen. De basis is het maken van trancereizen. In die reis verbind je je met Moeder Aarde en Al Wat Leeft. Vanuit die verbondenheid ontwikkel je je eigen manier van werken. Als sjamaan, maar ook om het te integreren in je huidige beroep.

Van oudsher zorgde de sjamaan voor het welzijn van de stam. Je kon er terecht bij ziekte. Maar zij of hij deed ook de ceremonieën. Bijvoorbeeld bij geboorte, trouwen, overlijden en voor een geslaagde jacht. Iedere sjamaan had haar eigen manier van werken.

Tegenwoordig is het in Nederland zo, dat als je het pad van de sjamaan gaat, je het sjamanisme beoefent. Soms alleen voor jezelf, als een levenswijze. Maar het kan ook voor anderen. In een eigen praktijk, bijvoorbeeld, zoals ik dat doe. Het kan ook verweven zijn in andere werkvormen. Bijvoorbeeld coaching of kruidengeneeswijze. Het pad is voor iedereen anders en dat ik wat ik er zo mooi aan vind.

Ik heb bij verschillende sjamanen uit verschillende culturen veel geleerd, over mezelf en mijn manier van verbinden en werken. Uiteindelijk ben ik ingewijd door Paco Don Sebastian, Incasjamaan uit Peru. Tijdens mijn inwijding heb ik te horen gekregen dat ik ‘terug moest naar de eigen geboortegrond’. En daarmee begon de zoektocht naar het sjamanisme zoals dat oorspronkelijk werd beoefend hier in Nederland. Daar is een eigentijdse en persoonlijke manier van werken uit ontstaan. Vanuit verbondenheid met mijn eigen wortels, met de Nederlandse bodem.


Het pad van het Nederlands sjamanisme, zoals ik het beoefen en uitdraag, is een pad van eenvoud en van zachtheid. Zo werk ik bijvoorbeeld niet met drums. Maar veel in stilte of met het geluid van water, met oceandrums, zachte ratels of met Bardoflutes. Fluiten, speciaal voor mij gemaakt.

Wat ik Nederlands sjamanisme noem, is geen vaststaande methode. Ik laat je tijdens de opleiding ervaren hoe ik er vorm aan geef. En ik begeleid je op zoek naar jouw manier van verbinden en werken. Je leert je te verbinden met de natuur en Al Wat Leeft. Bomen, stenen, de elementen, spirits, gidsen, voorouders en het kleine volk, de kabouters en elfen om maar eens wat te noemen. Dat doen we door het maken van trancereizen.  Je leert verschillende technieken van sjamaans helen en hoe je een ceremonie opbouwt. En al doende leer je jezelf steeds beter kennen, geef  je je eigenheid vorm, leer je te zijn, helemaal jezelf. Vanuit die basis ontwikkel je je eigen manier van werken, je eigen manier van sjamaans helen. Voor jezelf en voor een ander.

De opleiding is zo opgezet dat je instapt op je eigen niveau. Het maakt niet uit of je beginner bent, of al de nodige ervaring hebt. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om te groeien en waar jouw kracht ligt. Je loopt dus echt je eigen pad. De opleiding kan afgesloten worden met de inwijding tot Nederlands sjamaan. Dat is geen vanzelfsprekendheid. We kijken samen of je er aan toe bent.

De opleiding bestaat uit een schriftelijk deel met thuisopdrachten en praktijkdagen. Mijn boek ‘Van oude paden naar nieuwe wegen, Nederlands sjamanisme’ is de basis voor de theorie.  Je krijgt een jaar lang iedere maand per e-mail informatie en opdrachten. Daarin staat alles wat je zelf thuis kunt doen. Bijvoorbeeld een meditatie om je te verbinden met de natuur. Of het leggen van een krachtcirkel. Op de praktijkdagen gaan we aan de slag met trancereizen en thema’s die door de cursisten worden aangedragen. En daarnaast met onderwerpen die niet met thuisopdrachten kunnen. Denk daarbij aan soulretreival, regressie en de Heilige Ademceremonie.Lieve Ilonka, wat is het elke keer een feestje om bij je langs te komen voor een praktijkdag. Want elke praktijkdag brengt een nieuw en geweldig avontuur. Een gelegenheid om mijn pad te verdiepen en nieuwe paden te ontdekken. Ik kwam bij jou om me verder te leren verbinden met de bezielde wereld om ons heen. Ik vond dat en nog zoveel meer. Verbinding met mijn voorouders, verbinding met mezelf en verdieping op mijn levenspad.

Ik bewonder de manier waarop jij ons, jouw studenten, begeleid. Er is geen goed of fout,  er is een ervaring. En jij bent daar om ons te begeleiden, te luisteren of een vraag te stellen. Met geen enkele andere intentie dan om iets in beweging te zetten. Nooit confronterend, nooit dwingend. Je werkt vanuit zachtheid en veiligheid maar ik vind je Hollandse nuchterheid een zaligheid.

Je bent een geweldig mens en ik ben je dankbaar voor deze prachtige ervaring! Astrid. 


Praktische informatie

ik ben hard aan het werk om deze opleiding te herschrijven, dus er kan pas weer gestart worden als ik zover ben.

  • De opleiding bestaat uit het boek ‘Van oude paden naar nieuwe wegen, Nederlands sjamanisme’
  • Je krijgt een jaar lang iedere maand extra informatie, opdrachten en huiswerk per e-mail. Heb je vragen mag je altijd mailen
  • Je mag 2 jaar over de opleiding doen
  • 8 tot 10 keer per jaar is er een praktijkdag. Op aanvraag kunnen er meer praktijkdagen gepland worden
  • Naast de praktijkdagen is er 1 extra dag, om de Heilige Ademceremonie te leren
  • Voor de inwijding moet je 8 praktijkdagen en de heilige Ademceremoniedag gevolgd hebben

Investering in jezelf

  • Boek: € 14,95
  • Schriftelijke cursus per e-mail: € 200,00
  • Praktijkdag: € 75,00, inclusief thee en water, exclusief lunch
  • Inwijding: € 120,00