Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme

Klank-ligconcert Licht op je ziel

Je ligt lekker op een matras. Je ogen zijn dicht, maar je slaapt niet. Je wordt omhuld door klanken. Je voelt hoe de klanken zich afstemmen op jouw lichaam en op je energie. Je ontspant. Klanken omhullen je alsof je in bad ligt, in een klankbad. Je voelt hoe je door de klanken wordt uitgenodigd je af te stemmen op jezelf. Jij, in je kracht, in je zachtheid, helemaal jij. Goed zoals je bent.

Alles in de natuur, dus ook ieder mens, heeft zijn eigen klank of toon. Ieder orgaan in ons lichaam heeft zijn eigen toon en trilling. Die tonen, die klanken, staan net als onze organen, met elkaar in verbinding. Alles resoneert, klinkt harmonieus. Soms stagneert de trilling in je lichaam. Door iets van buitenaf, zoals stress. Of van binnenuit, al die stemmetjes in je hoofd die zeggen dat je jezelf niet mag laten zien, mag laten horen. Dat je niet goed genoeg bent. Daardoor verdwijnt de harmonie van klanken in je lichaam. En daarmee verdwijn je zelf een beetje. Verdwijnt het licht op je ziel.

De klanken van klankschalen, windgongen en oceaandrum nodigen je lichaam uit om weer af te stemmen, samen te klinken. Daardoor kan de energie weer stromen. Word je geheeld. Voelt het alsof je gereset bent. Schijnt het licht weer in je ziel.

Tijdens het klankconcert werk ik met klanken van o.a. klankschalen, windgongen, oceaandrum, ratels en mijn stem. En soms nodig ik je uit je eigen stem te laten horen. Schrik niet, je hoeft niet te kunnen zingen! Iedere middag is net weer anders, omdat ik me afstem op de groep. En omdat niemand iedere dag hetzelfde is, zullen er andere klanken klinken.

Je bent van harte uitgenodigd je te laten verwennen met klanken.

Praktische informatie

  • Data: zodra er nieuwe data bekend zijn, vind je die hier
  • Tijd: van 13.30-16.15 uur. Vanaf 13.15 uur staat de thee klaar
  • Locatie: de Goede Herderkerk. Asselsestraat 199, Apeldoorn
  • Investering in jezelf: t/m 7 personen € 20,00, 8 t/m 12 personen € 15,00 per middag, inclusief thee
  • Wil je liggen? Neem zelf een matje of matras mee
  • Opgave: info@loosterveld.nl