Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme

Op verhaal komen in de natuur

De natuur vertelt prachtige verhalen. Verhalen om te lezen zoals de sporen van dieren en de seizoenen. Verhalen om naar te luisteren zoals de wind die door de bomen fluistert en de vogels die zingen. Verhalen om naar te kijken zoals de bomen, bloemen, dieren, beschutte plekjes en weidse uitzichten. Ga je op stap, dan zijn er ook nog de geuren, van de plek waar je bent, van het seizoen. En voel je de zon op je huid, de wind in je haren. De natuur laat zich lezen als een verhalenboek.

En dan is er ook die andere kant van de natuur. Die kant die Moeder Aarde wordt genoemd. Alles in de natuur heeft een ziel. Alles ademt, doet het met wat zich aandient, de wind, de zon, regen, de seizoenen. Dat ‘doen met wat is’, die oordeelloosheid, maakt dat wij zo op verhaal komen, tot rust komen in de natuur. Maar er is meer. Iedere plek, boom, dier, vogel of steen heeft je wat te vertellen, te laten voelen. Zegt iets van jou. Geeft inzicht of is zelfs helend.

Op deze dag gaan we luisteren naar wat de natuur ons te vertellen heeft. Letterlijk en figuurlijk op verhaal komen. Al wandelend verbinden we ons met de natuur. Je hoofd uit, luisteren naar Moeder Aarde, luisteren naar je ziel, om zo gevoed te worden. Onderweg nemen we de tijd om te verbinden met verschillende plekken. Dat kan met een meditatie of een kleine ceremonie. Al doende ervaar je wat voor jou van belang is deze dag. Wat je in jezelf wilt voeden. Op adem komen, in je kracht gaan staan, je zachtheid ervaren? Vanuit verbinding met Moeder Aarde ga je terug naar je bron, kom je thuis bij jezelf.

Eigenlijk is deze dag een combinatie van de workshop Het pad van de sjamaan, Herbronnen op Gran Canaria en Her-inneren. Het is een dag voor jezelf, om los te laten en op te laden. Op pad te gaan, te her-inneren en bij jezelf thuis te komen.

Praktische informatie

Een groep uit maximaal 4 personen. Maar het kan nu ook individueel. Zowel een dag, als een dagdeel. De investering in jezelf voor een dagdeel is € 60,00. voor een dag, zo van 10.00- 15.00 uur, is € 80,00.