Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme


Festivals 2019

dit jaar sta ik op de volgende festivals:

Oak & Owl festival

van 8 t/m 11 augustus is op natuurcamping De Banken in Zeewolde het Oak & Owl festival, voorheen bekend als het Green Spiritsfestival. Net als vorig jaar hoed ik de Moeder Aarde tent. Dit jaar samen met Cora van der Eijk.

Moeder Aarde tent

Moeder Aarde biedt alles wat je van een moeder mag verwachten. Ze koestert, troost, luistert en geeft inzicht. Ze biedt geborgenheid, kruip op haar schoot en je voelt je weer even kind. Je mag bij haar zijn wie je bent, goed zoals je bent. Ze is helend, je vindt jezelf bij haar terug.

Je bent van harte welkom in de Moeder Aarde tent als je jezelf een beetje bent kwijtgeraakt. Als je behoefte hebt aan een praatje, een knuffel, aan aarding of een kleine healing. Maar ook als je jezelf niet bent kwijtgeraakt en het fijn vindt om in de tent een plekje te zoeken voor tijd en rust voor jezelf. Of om je te verbinden met de bomen of de draak in jezelf. Je bent welkom om te herbronnen: op adem komen, je hoofd uit, luisteren naar je ziel, thuiskomen in de schoot van Moeder Aarde en thuiskomen bij jezelf.

workshops

Behalve dat je in de Moeder Aarde tent terecht kunt voor Eerste Hulp Bij Aarding, geef ik ook verschillende workshops.

Iedere dag begint met het thema Het lied van...

Omdat iedere ochtend nieuwe energie met zich meebrengt, wordt er tijdens de workshop zelf gevoeld welk thema je meeneemt in de trancereis. Geen workshop is dus hetzelfde.

Herbronnen

Na een dag festivallen, waarbij misschien veel in beweging is gezet, kom je in deze korte workshop weer helemaal thuis bij jezelf. Herbronnen, je zachtheid ervaren, jezelf zijn. Alles mag er zijn, jij mag er zijn, helemaal jezelf, goed zoals je bent.

Iedere dag is anders. En daarmee ook wat we in deze workshop precies gaan doen. Ontspannen, bij jezelf thuiskomen, dat staat vast. Maar hoe? Je bent van harte welkom om dat te komen ervaren.

Deze workshop is op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.30-19.30 uur. En op zondag van 14.00-15.00 uur. Cora geeft deze workshops.

Het lied van de bomen

Bomen zingen. Het gezang van de bomen kun je horen, in de wind die fluistert door de kruinen. En als je stil wordt hoor je ook de boom zelf. Ze zingt van vruchtbaarheid, van groei, van diep wortelen maar ook van los kunnen laten. Ze zingt van de stormen, die haar takken afgebroken hebben. En hoe ze weer uitgroeit. Ze zingt van schoonheid, van goed zijn zoals je bent. En in haar lied herken je het jouwe, kom je thuis bij jezelf.

En jij? In de stilte in de trancereis luister je naar haar lied, naar wat zij voor jou zingt. Om zo diep geworteld en in je volle schoonheid de nieuwe festivaldag te beginnen.

donderdag van 14.00-15.30 uur en zaterdag van 9.30-11.00 uurHet lied van de draken

In het ei hoort het drakenjong zijn moeder zingen. Van geboren worden, van avontuur, van het leven, met de mooie dingen maar ook met de stormen die je onderweg trotseert. Ze zingt van hoe welkom je bent, hoe mooi je bent, vol in je schoonheid, vol in je kracht, vol in je zachtheid, goed zoals je bent.

Draak, hoeder van de aarde, Ouroboros, de cirkel van het leven. Haar lied brengt je thuis bij jezelf.

In de stilte van de trancereis luister je naar het lied van de moederdraak, om bij jezelf thuis te komen. En zo de nieuwe festivaldag te beginnen.

vrijdag en zondag van 9.30-11.00 uur

Cora van der Eijk is mijn naam. Voor mijn werk begeleidt ik mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking, daarnaast geef ik af en toe les in Meditatie.

Mijn aandacht is bij Bewustzijn, en dit verruimen. Mijn pad heeft mij hierin veel gebracht.

Iedereen heeft zijn/haar eigen pad, machtig mooi vind ik het als ik kan bijdragen.

Een aantal jaren geleden volgde ik de opleiding tot Sjamaan bij Ilonka Heideveld. We hebben vaker samen workshops gegeven en op dit festival hoeden we samen de moeder aarde tent.

Op het moment ben ik bezig met lichtwerk. Nog meer bewust-zijn, lichter leven!

Ik verzorg de workshops ‘herbronnen’ in de avonden, tot jezelf komen.

Licht zal hier zeker een onderdeel van zijn.

Wees welkom!

Sjamanistisch Festival te Rotterdam

Op zaterdag 12 oktober is in Centrum Djoj re Rotterdam het sjamanistisch festival. Meer informatie over het festival vind je hier. Ik geef er samen met Petra de Lange de volgende workshops:

Heilige Ademceremonie: Het lied van de dolfijn

Dolfijnen zingen. Ze zingen van ademen. Van hoe je door je af te stemmen op je ademhaling, je afstemt op je ziel. Ze zingen van de scheppende kracht van water. Met hun lied nodigen ze je uit je af te stemmen op je ademhaling, naar binnen te keren en contact te maken met je ziel. Te luisteren naar jouw zielslied. Om thuis te komen bij jezelf en om te luisteren naar wat er in jouw leven geboren mag worden.

In de trancereis ga je zwemmen met dolfijnen. Luisteren naar hun lied. Je verbinden met jouw zielslied, met wat er in je leven geboren mag worden. Aansluitend maken we een offer van zaden en bloesem om dat lied kracht bij te zetten. Met je adem verbind je je met je offer en dat mag je mee naar huis nemen.

Terug naar je natuur

In balans zijn, met jezelf, met je omgeving. De eerste mensen die hier rondtrokken, waren onderdeel van de natuur. Door in balans met de natuur, met Moeder Aarde, te leven, waren ze zelf in balans. Wij leven niet meer in de natuur, maar gaan de natuur in om bij onszelf thuis te komen. En toch, ergens diep van binnen ben je nog steeds onderdeel van en verbonden met de natuur.

In de trancereis neem ik je mee de natuur in, word je weer onderdeel van de natuur. Krachtplekken, bomen, stenen, dieren, door je ermee te vebinden, verbind je je met jouw natuur, kom je bij jezelf thuis. Jij, mooie man, mooie vrouw, vol in je schoonheid, vol in je kracht, vol in je zachtheid, goed zoals je bent.

Aansluitend doen we een kleine ceremonie om je verbinding kracht bij te zetten.