Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme


Drakencirkel meditatie
Draak 

Oerkracht. Hoeder van de aarde, hoeder van de elementen. Bewaker van schatten, van innerlijke wijsheid. Draak.

De symboliek van Draak is veelzijdig. Soms staat hij symbool voor iets wat bestreden moet worden. Zoals in de Middeleeuwen. Draak stond symbool voor het Heidendom, het oude geloof dat moest plaatsmaken voor het Christendom. Het verhaal van Sint-Joris en de draak is daar een voorbeeld van.

Maar iedereen heeft ook een innerlijke Draak. Het draakje dat maakt dat je vuurspuugt als je boos bent, om maar eens iets te noemen. Draak hoeft niet bestreden te worden, Draak moet je leren rijden. Leren omgaan met boosheid, je angsten overwinnen, voor jezelf gaan staan. Zo word je een drakenrijder.

Binnen het sjamanisme is Draak een totemdier of krachtdier. Een spirituele helper, die je helpt bij je ontwikkeling. Hij (of zij) helpt je te verbinden met de elementen. Bijvoorbeeld, heb je moeite met aarden of gronden, een aardedraak helpt je daarbij. Verschijnt Draak in je meditatie of trancereis, dan krijg je de kans om je te verbinden met oeroude energieën en zo nieuwe wijsheid te ontdekken en ontwikkelen.


De meditatie

In de drakencirkel ga je een jaar lang iedere maand je verbinden met de oeroude energie van Draak. Je volgt de seizoenen met de elementen en de bijbehorende draak. Je laat de draak in jezelf geboren worden. Je wordt drakenrijder, drakenhoeder, om uiteindelijk zelf Draak te worden en zo zelf te kunnen vliegen, je leven in je eigen hand te nemen en helemaal jezelf te zijn.

Iedere maand krijg je per mail de draken meditatie. Die bestaat uit een foto van een drakencirkel, speciaal voor die maand gelegd. En daarbij een beschrijving van het thema van de maand en een voorbeeld van de meditatie. Natuurlijk kun je de meditatie ook op je eigen manier doen.

Investerin in jezelf: € 120,00

Doe je mee? Geef je dan hier op.