Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanismeDraak 

Oerkracht. Hoeder van de aarde, hoeder van de elementen. Bewaker van schatten, van innerlijke wijsheid. Draak.

De symboliek van Draak is veelzijdig. Soms staat hij symbool voor iets wat bestreden moet worden. Zoals in de Middeleeuwen. Draak stond symbool voor het Heidendom, het oude geloof dat moest plaatsmaken voor het Christendom. Het verhaal van Sint-Joris en de draak is daar een voorbeeld van.

Maar iedereen heeft ook een innerlijke Draak. Het draakje dat maakt dat je vuurspuugt als je boos bent, om maar eens iets te noemen. Draak hoeft niet bestreden te worden, Draak moet je leren rijden. Leren omgaan met boosheid, je angsten overwinnen, voor jezelf gaan staan. Zo word je een drakenrijder.

Binnen het sjamanisme is Draak een totemdier of krachtdier. Een spirituele helper, die je helpt bij je ontwikkeling. Hij (of zij) helpt je te verbinden met de elementen. Bijvoorbeeld, heb je moeite met aarden of gronden, een aardedraak helpt je daarbij. Verschijnt Draak in je meditatie of trancereis, dan krijg je de kans om je te verbinden met oeroude energieën en zo nieuwe wijsheid te ontdekken en ontwikkelen.

drakenrijder worden

In de cursus verbind je je met de draken van de krachtcirkel. De luchtdraak op het oosten, de vuurdraak op het zuiden, de waterdraak op het westen en de aardedraak op het noorden. Tenslotte komen al die richtingen samen in het centrum, in de draak die het element ether vertegenwoordigt. Ether, dat wat alles met elkaar verbindt.

In 5 keer leer je werken met drakenkracht, op je eigen unieke manier. Dat doe je onder andere door het maken van een trancereis. Zo wordt je drakenrijder.


Draken cursus

individueel

  • 5 keer 1,5 á 2 uur
  • we spreken samen af hoeveel tijd er tussen zit
  • de investering in jezelf is € 300,00

met een groep

  • minimaal 2, maximaal 4 deelnemers
  • 5 keer 2 á 2,5 uur
  • we spreken met elkaar af hoeveel tijd er tussen zit
  • de investering in jezelf is € 250,00

op woensdag 2 april start en een groep. Er is nog plek. We spreken met elkaar de andere data af.

Ik weet nog dat de draak in mij verder wilde groeien en ik er aan dacht om naar je toe te komen, maar me afvroeg hoe ik dat praktisch gezien ging doen en hoe fijn het zou zijn om op afstand te kunnen werken..in de dagen er na kwam je bericht over de drakenmeditaties.

Het mooie van de meditaties is dat, omdat ik mijzelf er aan verbonden heb, de energie blijft doorwerken terwijl ik in mijn dagbewustzijn mijn dagelijkse leven leid. Het voegt daar door vertrouwen toe aan mijn proces en een gevoel van gedragen te worden, waardoor de waarnemingen en veranderingen zacht en krachtig verlopen.


Verslag van één van de deelnemers:

Al in de afgelopen dagen voelde ik een subtiele verandering in de atmosfeer, ik vroeg me meerdere malen af of de cirkel al geweest was en ik hem misschien gemist had? Nu ik dit schrijf herinner ik me ook de absolute wind die door mijn hoofd heeft gewaaid de afgelopen dagen, die ik maar vol vertrouwen heb laten waaien, al is was het niet zo praktisch

Net voor half 8 herinnerde me ik opeens dat de meditatie zou zijn. Het begon hier net voor half 8 zo hard te waaien dat ik mijn zonnedoeken buiten moest vastzetten met stoeptegels, Youtube sprong op het nummer: Sweet about me (nothing's sweet about me) waarin de zangeres ongegeneerd zingt met haar niet schattig zijn.

Ik ging op zoek naar een aansteker om mijn kaars aan te steken, maar opeens had ik geen idee meer waar ik een aansteker kon vinden..een windvlaag door mijn huis herinnerde me er aan dat een luchtdraak geen vuur nodig heeft..ik ga liggen op de bank en geniet van de wind.

Ik voel mijn ziel zich uitrekken, diep ademen en mijn nieuwe innerlijke houding neemt nu alle ruimte in. Ik ben een krachtige sjamaan hoor ik de draken en spirits zeggen..ik buig mijn hoofd en zucht dat ik me zo heel, heel lang niet gevoeld heb en dacht dat het nooit meer terug zou komen. Ik word gerustgesteld dat ik zelf mijn weg moest gaan, om mijzelf te vinden zonder de inmenging van anderen. Je eigen gedachten vormen, je eigen kracht voelen, je eigen ziel herinneren. En dat ik die gevonden kracht naast hen mag toevoegen. Deze is net zo waardevol en sterk op een eigen, unieke manier. En hard nodig.

Ik spring van het balkon van een dierbare vriendin met een (nu dus overduidelijke) drakenziel en wordt door de wind opgetild, hoog boven de stad. Ik heb nog steeds mijn menselijke gedaante, maar u met twee hoorns op mijn hoofd, enorme vleugels en met warm en krachtig vuur in mijn buik. Ik heb zelfs een staf met een bol, het lijkt wat op het licht van het onweer.

Het lukt me niet om in een diepere staat te komen, maar langzaam begint het te dagen dat ik dat liedje wat eerder aansprong vaker draai en me daar heerlijk mijzelf bij voel.

En ik herinner me dat in de supermarkt het me opviel dat mijn gezicht en haar zo liefelijk waren, maar ik voelde me daar niet meer in thuis. Ik vergat de hele gewaarwording en een dag later keek ik in de spiegel en zag ik dat de scherpe trekken van mijn ogen, neus, kaak en jukbeenderen terugkomen. Dit herinner ik me opeens omdat net tijdens de meditatie mij verteld werd dat de trekken van mijn gezicht krachtig zijn als die van een draak, net als mijn handen en rest van mijn frame. Ik ben altijd groot en sterk geweest, ook in mijn geest, maar heb dit afgezwakt om niet alleen te zijn. Omdat gezegd werd dat ik nors en arrogant overkwam, omdat, omdat, omdat.. Dit heb ik onbewust gedaan en ben me hier al lang van bewust dat ik dat deed, nu heb ik de innerlijke kracht weer om mijzelf te dragen en kan ik mijzelf niet meer kleiner maken.