Het Loosterveld

van oude paden naar nieuwe wegen,
Nederlands sjamanisme

cursus Het lied van de voormoeders

De voormoeders, de vrouwen die je zijn voorgegaan, ze zingen in je ziel. Ze zingen van de Grote Moeder, Moeder Aarde, van vruchtbaarheid, van liefde, van de maan. Ze zingen van vrouw-zijn, van sensualiteit en sexualiteit. Van schoonheid, kracht, zachtheid. Van jezelf zijn, goed zoals je bent.

Onze voormoeders zijn ons voorgegaan. In alle liefde, met mooie dingen, maar ook met uitdagingen op hun pad. Net als pijn en verdriet. In dat alles zijn zij jouw bedding, van waaruit jij mag groeien, mag zijn wie je bent.

Luister je met je hart en met je ziel naar hun gezang, dan stap je in je vrouwenenergie. Dan verbind je je met je vrouw-zijn, het moederlijke, het verzorgende, de wijsheid, de speelsheid. Al doende verbind je je met jezelf. Kom je bij jezelf thuis. Zing jij je eigen lied. En met jouw eigen lied, afgestemd op die van je voormoeders, inspireer je je zusters en breng je heling in het vrouwenveld en voormoederveld. Je brengt heling aan en draagt zorg voor Moeder Aarde en Al Wat Leeft.

In deze cursus ga je op zoek naar jouw eigen lied, naar jouw bezieling. Je verbind je met je voormoeders, de Grote Moeder, Moeder Aarde. Met het voormoederveld, met het vrouwenveld. Je leert ceremonieën en rituelen om te verbinden, om te helen. Maar boven alles ontwikkel je je eigen manier van werken, wat er bij jou past. En dit alles met je zusters, de andere vrouwen om je heen.

Jouw lied is wat jou bezielt, je hoeft dus niet te kunnen zingen. We gaan in de ceremonieën wel werken met stem en instrumenten zoals de oceandrum en ratels, maar ook met stilte en creativiteit, om maar eens iets te noemen.

Opleiding

In deze cursus ben je als het ware een spoorzoeker. Je begint in het spoor van de voormoeders en al doende maak je je eigen spoor. Ga je je eigen pad. Een pad van inspiratie met veel persoonlijke zijpaadjes om te onderzoeken. Denk aan grenzen aangeven, je eigenheid vormgeven, de schoonheid van imperfectie. Allemaal thema’s die je onderweg tegen kunt komen.

Eigenlijk is dit pad het pad van de vrouwelijke sjamaan. Dus gedurende de cursus kan je aangeven of je er de opleiding tot sjamaan van wilt gaan maken. Er komt dan nog 1 dag bij, waarin je, in overleg, wordt ingewijd tot sjamaan.

de cursus bestaat uit 7 dagen:

 1. het lied van de Grote Moeder, Moeder Aarde
 2. het lied van de voormoeders
 3. het lied van de dochters, van vrouw-zijn
 4. het lied van vruchtbaarheid
 5. het lied van zusterschap
 6. het lied van verlangen
 7. het lied van… (vul je eigen naam in)

praktische informatie

 • deze cursus is alleen voor vrouwen
 • De cursus bestaat uit 7 dagen
 • Tijd: van 10.00-15.30 uur
 • Investering in jezelf is € 100,00 per dag, inclusief thee en materialen
 • Starten kan het hele jaar door
 • Wil je de cursus als opleiding doen, komt er nog een dag bij. De laatste dag is individueel en de investering is € 120,00
 • Voor meer informatie en opgave, klik hier