Kleintje Kuna festival

 

 

Hoera! Dit jaar is er weer een Taribush Kuna festival. Een kleintje, 2 dagen, dit keer. Maar toch, het is er. En ik ben er bij! Dit keer samen met Marcel Hofman. In onze tent bieden we kleine workshopjes aan, van een half uur. Als het weer is om buiten te werken, bieden we ook een langere workshop aan. Ik werk met krachtdier Raaf, Marcel met Libel. 

 

Raaf en Libel hebben weinig gemeen, lijkt het. Maar ze hebben meer gemeen dan je denkt.

Beide zijn gevleugelden, om te beginnen. En daarmee verbonden met het element lucht. Lucht gaat over je eigenheid vormgeven. Over voor jezelf gaan staan: dit ben ik en ik mag er zijn.

De kracht van Raaf, is dat  je uit de duisternis licht kunt voortbrengen. De kracht, de boodschap van Libel is 'er zij Licht'. Ook het licht verbindt de twee.

 

Natuurlijk zijn er ook verschillen.

Raaf staat voor trouw zijn aan je eigen stem, voor scheppingskracht, levenskracht, magie. En dus voor licht uit de duisternis voortbrengen. En daarin gaat het over geboorte en manifestatie.

Wat wil jij in je leven geboren laten worden? Ben jij trouw aan je eigen stem, aan de stem van je hart? Wat heb jij nodig om weer trouw te zijn aan jezelf?

 

Libel staat voor transformatie. Ze begint haar leven in het water en komt uiteindelijk aan land om uit te vliegen. Water gaat over in beweging zetten. Vanuit die beweging komt er iets compleet nieuws tevoorschijn. De vleugels weerkaatsen licht. Het kan nog zo donker om je heen zijn, het licht is er altijd.

Ben jij er aan toe om je vleugels uit te slaan? Jezelf in het licht te zetten? 

 

Ben je op zoek naar je vleugels? Naar de stem van je hart? Zie je het licht even niet meer? Je bent van harte welkom in onze tent. Gewoon om even bij de krachtcirkel te zitten, voor een praatje, of voor een workshop. Geen vraag of thema is te gek, vreemde vogels zijn welkom in onze tent!

 

 

Het lied van Raaf

 

Schepping, levenskracht, licht uit de duisternis voortbrengen, magie, dat is het lied van Raaf.

 

Raaf nodigt je uit bij de ravenkrachtcirkel, voor tijd en rust voor jezelf, om te luisteren naar je hart. Waar zingt jouw hart van? Wat wil jij geboren laten worden in je leven? Wat van jezelf, wat nu nog in het duister verstopt zit, wil jij laten zien?

 

In de workshop verbind je je met de kracht van Raaf. Vervolgens doen we een ritueel om dat, waar jouw hart van zingt, kracht bij te zetten. 

 

Pad van mogelijkheden

 

Door je te verbinden met de energie in de natuur en alles wat daar bij hoort, maak je verbinding met jezelf. Hierdoor komen er “paden van mogelijkheden” aan het licht.

Dit wil ik jullie graag laten ervaren.

 

In een korte en krachtige sessie gaan we samen het licht laten schijnen op deze paden. We leggen een krachtcirkel van stenen, met wat er voorhanden is of met wat je zelf meeneemt.

Daarna doen we een meditatie. Je verbindt je met de energie die om je heen is om zo verbinding te maken met wie je bent.

We sluiten af met ruimte voor stilte.

 

Het resultaat mag zijn dat je een stukje meer rust en een stukje meer verbinding ervaart met jezelf.

 

Marcel Hofman

 

Ik ben in aanraking gekomen met sjamanisme via een introductiedag geleid door Ilonka.

Ik kan niet precies aangeven wat het moment was dat ik dacht:"ik wil iets met sjamanisme". Soms komen deze dingen op je pad en ik ben dan iemand die hier verder mee wil, wil onderzoeken, wil ervaren.

 

Het heeft me inzicht gegeven dat alles met elkaar is verbonden, en dat ik daar ook deel van mag uitmaken. Via dit web, zoals ik dat noem, haal ik inspiratie, inzicht, rust en ook heling. Dat is wat sjamanisme voor mij is. Ook heel praktisch, gebruik makend met dat wat er al is, in de natuur, in jezelf. Om zo een bewustzijn te creëren. Een bewustzijn dat we allemaal onderdeel zijn van iets magisch. En als je je daar voor open kunt stellen: GAAF!

 

Ik heb vervolgens de opleiding bij Ilonka gedaan en afgemaakt. Er zijn verschillende paden en via meditatie en trancereizen als gids, ga ik 'op pad'. In contact met mijzelf, de natuur en alles om mij heen. En ik hoop hiermee dingen in beweging te zetten. Dat is iets wat mij kenmerkt, beweging: hardlopen, wandelen, fietsvakanties. Lekker in de natuur, dan kom ik het best tot mijn recht.

 

En toch, Pas op de plaats is soms ook nodig. Om te kijken waar ik nu ben en om te genieten.

Ik ben stevig geaard en dat geeft mij rust. Bij mezelf en ook bij anderen. Dat is wat ik terug krijg van mensen.

 

Kleintje Kuna is voor mij een startpunt. Ik mag mijzelf laten zien, in het licht zetten. Na een transformatie is het tijd om de vleugels uit te slaan, net als de libel.

 

Marcel Hofman